Personages uit Fantastic Beasts


In de Fantastic Beasts reeks maken we kennis met een heleboel nieuwe personages. Lees hieronder de beschrijvingen van de nieuwe hoofdpersonages!

Newt Scamander
Newt Scamander is een magie-zoöloog die de hele wereld rondreist om fabeldieren te vinden en te onderzoeken. Hij hoopt dat hij zo de toverwereld kan leren dat deze bijzondere dieren belangrijk zijn en beschermt moeten worden. Tijdens zijn reizen redt hij een breed scala aan beesten, groot en klein, die hij in zijn magische koffer verzorgt en beschermt.
Newt is een buitenbeentje, een beetje awkward en hij voelt zich meer op zijn gemakt tussen zijn beesten dan tussen medetovenaars en heksen.
Hij komt uit Engeland, wat bekent dat hij ooit op Hogwarts/Zweinstein heeft gezeten. Daar werd hij echter vanaf gestuurd omdat hij een mensenleven zou hebben bedreigd met een van zijn beesten. Er was één professor die voor hem opkwam, ene Albus Dumbledore/Perkamentus…
Niemand kon op dat moment voorspellen dat Newt een van de belangrijkste schoolboeken zou schrijven: Fantastic Beasts and Where to Find Them. Of in het Nederlands: Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden.

Porpentina Goldstein
Tina (afkorting van Porpentina) Goldstein is een slimme en vastbesloten heks. Ze woont in New York en werkt voor MACUSA (Magical Congress of the United States of America). Ze was eerst een Auror/Schouwer, maar is teruggeplaatst op de administratie, omdat ze op een bepaald moment met haar hart reageerde in plaats van volgens de regels en ze magie gebruikte op een moment waarop dit niet mocht. Ze wil heel graag haar status van onderzoeker terug, waaruit een ontmoeting met Newt Scamander voortkomt.
Tina heeft een sterke band met haar jongere zusje en kamergenote Queenie.

Queenie Goldstein
Queenie Goldstein is Tina’s levendige en ietwat eigenzinnige jongere zusje. Ze is een schoonheid om te zien, maar ze is veel meer dan het oog kan zien. Queenie heeft ook een onbenullige kantoorbaan bij MACUSA, maar ze heeft niet, zoals haar zus, de ambitie om een Auror/Schouwer te worden. Sterker nog, de vrijdenkende Queenie zou liever helemaal niet werken. Ze heeft een goed hart en zou alles doen voor haar zus. Ze is ook een Legilimens, wat betekent dat ze gedachten kan lezen.

Jacob Kowalski
Jacob Kowalski is een No-Maj (Amerikaans voor Muggle/Dreuzel) die werkt in een conservenfabriek, maar ervan droomt om bakker te worden. Om zijn droom uit te laten komen, gaat hij naar de bank om een lening aan te vragen. Maar hij heeft niks om de bank als onderpand te bieden. Jacob lijkt gedoemd te zijn om in de conservenfabriek te blijven werken als hij Newt Scamander tegen het lijf loopt. Meteen wordt hij meegetrokken in de chaos die een van Newts dieren veroorzaakt. In eerste instantie denkt Jacob dat hij droomt en zich alles inbeeld, maar al snel realiseert hij zich dat dit avontuur zo apart is, dat hij het niet zelf zou kunnen verzinnen.

Percival Graves
Percival Graves is een Auror/Schouwer en het hoofd van Magical Security van MACUSA. Dit maakt hem een van de meest hooggeplaatste en gerespecteerde officials. Als Graves ontdekt dat Newt een onbevoegde trip naar New York maakt met een koffer vol verboden magische dieren, vind hij dit heel verdacht. Hij is bezorgt over de intenties die Newt heeft en is bezorgt over het mogelijk breken van de meest belangrijke wet in de Amerikaanse toverwereld: de geheimhoudingslicht.
Graves lijkt zorg en medeleven te tonen aan een jonge en zeer kwetsbare Credence Barebone. Maar hoe eindigt dit?

Mary Lou Barebone
Mary Lou Barebone is een No-Maj (Muggle/Dreuzel) en de leider van de New Salem Philantropic Society (NSPS), ook wel bekent als de Second Salemers. Ze is erop gebrand om alle magie uit te bannen. Ze zet een felle kruistocht op om alle heksen en tovenaars op te sporen die er volgens haar om haar heen leven. Ze krijgt hierbij steun van haar adoptiekinderen, die allemaal bang zijn voor haar.

Credence Barebone
Credence Barebone is het middelste adoptiekind van Mary Lou Barebone. Hij trekt zich veel terug, is extreem verlegen en is veel kwetsbaarder dan zijn twee zussen. Credence staat machteloos tegenover de mishandelingen die hij ondervindt als hij (al is het maar net) de strenge regels van zijn adoptiemoeder overtreedt. Zijn eenzaamheid maakt hem vatbaar voor de manipulatie van Percival Graves, die een persoonlijke interesse lijkt te hebben in Credence.